Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η PL EVENTS, πρωτοπόρος στις εξελίξεις για ακόμα μία φορά, έφερε τη νέα εποχή στο εκθεσιακό γίγνεσθαι με την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση της 1ης Έκθεσης Αυτοματισμού και Ρομποτικής – A+R Expo’24.

Η Έκθεση Αυτοματισμού & Ρομποτικής – A+R Expo ’24 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καταγράφοντας αξιοσημείωτη συμμετοχή και ενδιαφέρον από τον βιομηχανικό, τεχνολογικό και ακαδημαϊκό χώρο. Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Απριλίου 2024 στο Athens Metropolitan Expo, διοργανώθηκε από την PL EVENTS και αποτέλεσε το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός για τον χώρο του αυτοματισμού και της ρομποτικής στην Ελλάδα.

Έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή περισσοτέρων από 120 εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάστηκαν οι πιο προηγμένες τεχνολογικές λύσεις σε αυτοματισμό και ρομποτική, αλλά και αναδείχτηκαν παράλληλα νέες και ανερχόμενες τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Drones μεταξύ άλλων. Οι εκθέτες παρουσίασαν μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και απαίτηση του βιομηχανικού και επαγγελματικού κοινού.

Περισσότεροι από 8.000 στοχευμένοι επισκέπτες από το χώρο της βιομηχανίας, της τεχνολογίας, της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, αξιοποίησαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και να διαπραγματευτούν με κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου, σε συνδυασμό πάντα με ένα ευρύτερο κοινό που δείχνει ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες και τις τάσεις του μέλλοντος όπως αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν τα επόμενα χρόνια.

Σημείο αναφοράς για την διοργάνωση αποτέλεσαν οι πάνω από 100 B2B συναντήσεις μεταξύ των εκθετών αλλά και των επισκεπτών που είχαν σαν αποτέλεσμα την σύναψη σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών, ενώ μέσω του ειδικά διαμορφωμένου Innovation Hub δόθηκε επίσης χώρος ανάδειξης και προβολής σε νεοφυείς(startup) επιχειρήσεις.

To πρώτο συνέδριο Αυτοματισμού και Ρομποτικής καθώς και οι παράλληλες ομιλίες που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης αποτέλεσαν έναν πλούσιο και δυναμικό κόμβο ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών. Με εκτεταμένη θεματολογία που κάλυπτε τις πιο επίκαιρες προκλήσεις και εξελίξεις στους τομείς του αυτοματισμού και της ρομποτικής, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εποικοδομητικές συζητήσεις και παρουσιάσεις από κορυφαίους ειδικούς.

Οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης και οι ανοιχτές ανταλλαγές απόψεων βοήθησαν στην ανάδειξη νέων τάσεων και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το μέλλον του τομέα. Οι ομιλίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβάνοντας από την εφαρμογή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης μέχρι τις επιπτώσεις του αυτοματισμού στην απασχόληση και την κοινωνία γενικότερα.

Την A+R EXPO’24 τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, κύριος Νίκος Ρωμανός, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και φορέων όπως το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΚΕΕ κ.α.

Η οργανωτική ομάδα της PL EVENTS ευχαριστεί θερμά όλους τους εκθέτες και τους επισκέπτες για τη συνεισφορά τους στην επιτυχή διεξαγωγή της 1ης έκθεσης Αυτοματισμού & Ρομποτικής – A+R EXPO’24.

Ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά στην επόμενη A+R EXPO το 2026, όπου θα συνεχίσουμε να προωθούμε την καινοτομία και την ανάπτυξη στους τομείς του αυτοματισμού, της ρομποτικής και των νέων τεχνολογιών.

 

Η 1η Έκθεση Αυτοματισμού & Ρομποτικής στην Ελλάδα είναι γεγονός! Η εταιρεία μας PL Events Οργανωτές των επιτυχημένων Εκθέσεων Syskevasia, Plastica & Chem, με εμπειρία & τεχνογνωσία 37 ετών, θα πραγματοποιήσει για πρώτη φόρα στην χώρα μας την A & R EXPO ‘24 στις 12-14 Απριλίου 2024 στο Athens Metropolitan Expo. Παρακολουθώντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχουν οι κλάδοι του αυτοματισμού και της ρομποτικής, όχι μόνο για το παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον, η A & R Expo φιλοδοξεί να αποτελέσει το κέντρο εξελίξεων & το σημείο αναφοράς για να προσελκύσει όλους τους ενδιαφερόμενους-επαγγελματίες όπου κατά τη διάρκεια της θα ενημερωθούν για νέα προϊόντα, για τεχνολογίες αιχμής, high-end λύσεις και νέες υπηρεσίες. Μέσα από την A & R EXPO οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλων των ειδών τους αυτοματισμούς (βιομηχανικούς, τεχνολογικούς, οικιακούς, αγροτικούς, ναυτιλιακούς, έξυπνους κ.α) όπως επίσης και όλο το φάσμα της ρομποτικής βιομηχανίας (αγροτικά, ιατρικά, εκπαιδευτικά, οικιακά, ενεργειακά, εργαστηριακά, συσκευασίας, εναέρια, υπηρεσιών, Industry 4.0, IoT, κ.α) Στα πλαίσια της Έκθεσης θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις (εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες) και workshops από τους εκθέτες και τους υποστηρικτές/φορείς για την καλύτερη ενημέρωση και εξέλιξη όλων των επαγγελματιών στους δύο από τους πιο υποσχόμενους κλάδους της χώρας μας. Η A&R Expo θα επαναλαμβάνεται κάθε 2 χρόνια, θα αναδεικνύει και θα συμβάλλει στην εξέλιξη του ευρύτερου χώρου του αυτοματισμού και της ρομποτικής, θα δίνει την ευκαιρία σε τεχνολογικές & start-up επιχειρήσεις να παρουσιάζουν τις καινοτόμες και σύγχρονες ιδέες τους και θα προσφέρει ουσιαστικά στην αγορά και στην χώρα μας. Περιμένουμε όλους τους επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους να ζήσουμε μαζί μια νέα εμπειρία στον τομέα των εκθέσεων και να υποδεχτούμε την νέα προηγμένη εποχή!
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.